سوالات متداول
مجريان
-
سربار دانشگاه در قراردادهای ارتباط با صنعت چقدر است؟
به "آيين نامه تخصيص سربار به فعالیتهای ارتباط با صنعت" مراجعه شود.
-
آیا می توان در موارد خاص سربار دانشگاه را کمتر کرد؟
خير
-
نحوه وصول چكهاي دريافتي از كارفرما به چه صورت است؟
پاسخ: چكهاي دريافتي به حساب دانشگاه (2177219001007 بانك ملي ايران) گذاشته شده و در صورتيكه چك از نظر امضاء صاحبان حساب، مهر شركت، موجودي و تاريخ چك مشكلي نداشته باشد پس از 3 الي 4 روز وصول ميگردد(در غير اين صورت چك برگشت خواهد خورد). بعد از وصول مبلغ مورد نظر، تخصيص چك توسط كارشناس ارتباط با صنعت انجام و به واحد مالي ارتباط با صنعت تحويل ميگردد
-
مجریان چگونه می توانند وجوه وصولی خود را دریافت کنند؟
پس از وصول چك يا وجه مورد نظر و ايميل كارشناس ارتباط با صنعت، منتظر ايميل واحد مالي ارتباط با صنعت باشيد.
-
چه كساني مي توانند چك مربوط به مجريان را دريافت نمايند؟
فقط شخص مجري كه تفويض اختيار از طرف رياست محترم دانشگاه را دريافت كرده باشند.
-
آیا قراردادهای ارتباط با صنعت معاف از مالیات هستند؟1- ماليات بر قراردادها 2- ماليات بر سهم مجري و هزينههاي مربوطه
دانشگاهها از ماليات بر قراردادها معاف ميباشند. با عنايت به اينكه دانشگاه يك سازمان دولتي است و داراي رديف بودجه ميباشد و كليه مبالغي كه كارفرمايان پرداخت ميكنند به حساب خزانه دولت (تمركز وجوه درآمد اختصاصي دانشگاه) واريز ميشود بنابراين از ماليات معاف است. اما ماليات بر سهم مجري و هزينههاي مربوطه علي الحساب 3% ميباشد.
-
آيا دانشگاه صنعتي شريف اساسنامه دارد؟
دانشگاه صنعتي شريف اساسنامه ندارد. به موجب قانون بودجه سال 1358 كل كشور كليه دانشگاهها مشمول مقررات عمومي ميباشند و با توجه به وجود رديف بودجه در قانون بودجه ساليانه نيازي به اساسنامه ندارند و فقط دانشگاههايي كه پس از انقلاب اسلامي تاسيس شده باشند اساسنامه دارند. تاريخ تاسيس دانشگاه 1344 است.
-
در ارتباط با قراردادهاي با موضوع ساخت تجهيزات كه در انتهاي قرارداد بايد به كارفرما تحويل گردد چه بايد كرد؟
براساس صورتجلسه شماره 83-9 مورخ 23/8/90 هيات محترم رئيسه دانشگاه مقرر شد دانشگاه شمارهاي موقت به خريدهاي تجهيزاتي اختصاص نموده و طبق ماده 61 آئيننامه مالي معاملاتي دانشگاه با اطلاع و تصويب هيئت رئيسه دانشگاه به كارفرمايان انتقال يابد.
-
به چه شرکتي دانش بنیان گفته ميشود و چگونه می توان یک شرکت دانش بنیان تاسیس کرد؟
براي آشنايي با شركتهاي دانش بنيان و كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه به آدرس http://www.daneshbonyan.ir مراجعه بفرماييد.
-
چگونه مي توان به اطلاعات و سابقه همكاري كارفرمايان با دانشگاه دست پيدا كرد؟
تمامي تعاملات دانشگاه با كارفرمايان مختلف در سامانه ثبت شده است و قابل ارائه به مجريان محترم ميباشد. براي كسب اطلاعات بيشتر با داخلي 4025 آقاي مهندس رحيمي (كارشناس بازار) تماس حاصل بفرماييد.
-
نحوه ارسال پورپوزال به كارفرمايان چگونه است؟
مستندات مربوط به پورپوزال را به همراه نامه به دفتر ارتباط با صنعت ارسال نماييد. مراحل ارسال پورپوزال تا عقد قرارداد پيگيري و به اطلاع مجري ميرسد.
-
آيا دانشگاه ضمانت نامه براي مجريان صادر مي كند؟
بله، در صورت درخواست كارفرمايان دانشگاه ضمانت نامه بانكي صادر مي كند.
-
چگونه می توان برای محصولات و فناوری هایی که در آزمایشگاههای پژوهشی به آن دست یافته شده است مشتری پیدا کرد و به صنایع مختلف عرضه کرد؟
به آيين نامه "آييننامه حفاظت و حمايت از توسعه داراييهاي فكري دانشگاه صنعتي شريف" مراجعه شود.
-
سرمایه اولیه برای راه اندازی ایده های فناورانه را چگونه می توان تامین کرد؟
به آيين نامه "آييننامه حفاظت و حمايت از توسعه داراييهاي فكري دانشگاه صنعتي شريف" مراجعه شود.
-
مجریان چگونه می توانند نیازهای ارزی خود را تامین کنند؟
-
آیا اساتید می توانند مجری قراردادهای غیر از حوزه تخصصی خود باشند؟
خير. با توجه به ماموريت دفتر ارتباط با صنعت در حفظ و صيانت از برند دانشگاه، اساتيد فقط اجازه فعاليت در حيطه تخصصي خود را دارند.
-
چگونه می توان برای رساله های دانشجویی حمایت مالی جذب کرد؟
دانشجويان
-
پژوهشگران چگونه ميتوانند از تسهيلات صندوق پژوهش و فناوري دانشگاه استفاده نمايند؟
تسهيلات فقط به پژوهشگران داراي قراردادهاي فعال ارتباط با صنعت پرداخت ميشود كه سقف آن 10% ميانگين وصولي درآمدهاي 3 سال گذشته پژوهشگر ميباشد )در صورتيكه قبلاً از تسهيلات استفاده نكرده باشند). جهت اطلاعات بيشتر به ضوابط اعطاي تسهيلات ويژه پژوهشگران دانشگاه مراجعه گردد.
-
نحوه تخصيص فضا به پژوهشگران ارتباط با صنعت چگونه است؟
به دليل محدوديت فضا در دانشگاه، تنها به فعالين ارتباط با صنعت پس از اعلام نياز و بررسي مدل بهره برداري، فضا داده ميشود.
-
آیا دانشجویان هم می توانند در دفتر ارتباط با صنعت قرارداد منعقد کنند؟
خير. دانشجويان به طور مستقل نميتوانند در دفتر ارتباط با صنعت اقدام به عقد قرارداد كنند. مگر اينكه به عنوان يك تيم يا شركت در مركز كارآفريني و يا مركز رشد فناوريهاي پيشرفته شريف مستقر شده باشند.
-
نحوه انعقاد قرارداد افراد غير هيات علمي با صنعت از طريق ارتباط با صنعت دانشگاه؟
مي بايست براساس رشته و تخصص پروژه مربوطه ، يك هيات علمي دانشگاه بعنوان مجري انتخاب گردد.
بیمه
-
شرایط صدور مفاصا حساب بیمه ای قراردادهای پیمانکاری چیست؟
تمامی پیمانکاران اعم از حقیقی و حقوقی پس از انعقاد قرارداد باید اقدامات زیر را انجام دهند :
ارائه یک نسخه از قرارداد منعقد شده به شعبه تامین اجتماعی محل پروژه
تشکیل پرونده و گرفتن کد کارگاهی
ارائه ماهانه لیست و حق بیمه کارکنان به شعبه و پرداخت حق بیمه
نکته مهم این که در مورد قراردادهای مشمول طرح های عمرانی مانند راهسازی ، که حق بیمه بوسیله واگذارنده کار از محل اعتبار پروژه و صورت و ضعیت تامین و به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود .پیمانکار فقط باید لیست کارکنان را بصورت ماهانه تسلیم شعبه کند .
در صورتی که پیمانکار قسمتی از اجرای کار را به پیمانکاران فرعی واگذار نماید ، باید یک نسخه از قرارداد پیمانکاران فرعی را در اختیار شعبه مربوطه قراردهد و ملزم به ارسال لیست و حق بیمه کارکنان به شعبه تامین اجتماعی است .
حق بیمه قراردادهای موضوع ماده 38 فانون تامین اجتماعی ، شامل میزان ناخالص کارکرد ، تاریخ شروع و خاتمه ، عمرانی یا غیر عمرانی بودن طرح به ترتیب زیر محاسبه می شود :
حق بیمه قرارداد پیمانکاری مشمول طرح های عمرانی 6٫6 درصد ناخالص کارکرد قرارداد محاسبه می شود .
حق بیمه فاقد شرایط طرح های عمرانی در صورتی که دستمزدی باشد 15 درصد ناخالص کارکرد است و در صورتی تهیه مصالح بر عهده پیمانکار باشد 7 درصد ناخالص کارکرد به اضافه بیمه بیکاری متعلقه که یک نهم حق بیمه است محاسبه می شود .
صدورمفاصاحساب هر یک از قرارداهای پیمانکار منوط به پرداخت حق بیمه ها به همین ترتیب است.
لازم به ذکر است کارفرمایان از هر صورت وضعیت 5 % بابت بیمه کسر می کنند و آن را به صورت سپرده نگهداری می کنند و پس از ارائه مفاصا حساب آن را به پیمانکار پرداخت می کند .پس از خاتمه پیمان ، پیمانکار بر اساس درصدهای ذکر شده ( 6٫6 ، 15 ، 7 ) و 9/1 بیمه بیکاری ، بیمه خود را محاسبه می کند . اگر این مبلغ از مبلغ لیست ماهانه ارائه شده بیشتر باشد ، باید مابه التفاوت آن را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند ولی اگر این مبلغ کمتر از لیست ماهانه باشد مبلغی به پیمانکار مسترد نخواهد شد.
-
آيا مدل عقد قرارداد با شركت راستين خدمات با شركت ديگري قابل انجام نيست؟
بيمه پرسنلي قراردادها فقط درصورتي براي سازمان تامين اجتماعي قابل قبول ميباشد كه شركت واسط بيمهكننده، قرارداد فرعي با معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه منعقد نمايد، براي آن رديف مجزا بيمه گرفته و افراد را ذيل آن بيمه نمايد و در نهايت امر مفاصا حساب قرارداد خود را به معاونت ارائه نمايد. البته تنها در شعبه 13 به اين امر مبادرت ورزد. لذا در صورتيكه شركت ديگري (كه مد نظر مجري است) اين فرايند را انجام ميدهد، محدوديتي در عقد قرارداد با آن وجود ندارد و تنها بايستي طبق دستورالعمل اقدام نمايد. در هر صورت با توجه به تجربه مناسب شركت راستين خدمات و حضور دائم نماينده ايشان در دانشگاه، پيشنهاد معاونت عقد قرارداد با اين شركت ميباشد.
-
در صورت اتمام يك پروژه، وضعيت بيمه كاركنان پژوهشي آن چه ميشود؟
در صورت اعلام مجري درخصوص ادامه داشتن استخدام و بيمه بودن افراد شاغل در قرارداد، بيمه افراد مد نظر پس از اتمام يك قرارداد در صورت وجود قراردادي ديگر به رديف آن منتقل شده و يا به رديف عمومي بيمه شركت انتقال مييابد. در هر صورت تغييري در بيمه پرسنل و مسالهاي در سوابق كاري ايشان اتفاق نميافتد.
-
مستقل از وجود يك قرارداد ارتباط با صنعت آيا ميتوان پرسنل را بيمه كرد؟
بله، عدم وجود قرارداد ارتباط با صنعت تاثيري در مكانيزم عقد قرارداد تامين نيرو با شركت ندارد.
-
آيا مي شود شركت راستين خدمات فقط بيمه پرسنل را رد نمايد و حقوق آنها توسط مجريان پرداخت گردد؟
خير، طبق قانون پرسنل بيمه شده توسط هر شركت، پرسنل رسمي آن شركت بوده و شركت موظف به عقد قرارداد و پرداخت حقوق به وي ميباشد. لذا شركت راستين خدمات طبق قانون موظف به پرداخت حقوق به پرسنل خود ميباشد.
-
حقوق اكثريت پرسنل پژوهشي قراردادها بيش از حقوق پايه قانون كار (400 هزار تومان) ميباشد. آيا اين مساله اي را به وجود نمي آورد؟
اينكه در قرارداد با شركت راستين خدمات كف حقوق قانون كار براي پرسنل در نظر گرفته شود و يا بيشتر، به تشخيص مجري محترم ميباشد. لذا مجري قرارداد ميتواند هر مقدار دستمزدي را براي پرسنل خود تعيين نمايد و بالطبع هزينه حق بيمه و كارمزد مديريت شركت راستين خدمات نيز بيشتر خواهدشد.
-
درصورتيكه مجري تمايل به پرداخت مبلغي مازاد بر آنچه كه توسط شركت راستين خدمات به پرسنل صورت ميگيرد داشته باشد، پرداخت آن به چه صورت خواهد بود؟
مجري می بایست طي انعقاد يك قرارداد تحت عنوان "قرارداد خريد خدمات پيمانكاري" به پرسنل خود پرداختها را انجام دهد. متن قرارداد مذكور مطابق "پيوست شماره 2" ميباشد.